ker-kf-01
Referenciáink
Termékkategóriák

ROZSDA NÉLKÜL


Kültéri elemeket javasoljuk minden esetben korrózóvédelemmel ellátni.


TÜZIHORGANYZÁS                  

A tűzihorganyzás során a megfelelően megtisztított acélszerkezetet (alapfémet) folyékony cinkbe (horganyba) mártják.  A horganyfürdőben töltött idő alatt a magas hőmérséklet (435–450 ° C) hatására a horgany az alapfém felületébe diffundál, azzal összeötvöződik és a felületére rakódik. Minél több időt tölt az alapfém a horganyfürdőben, annál vastagabb horganybevonat keletkezik rajta


.                         

 A tűzihorganyzott acélszerkezetek évtizedeken keresztül ellenállnak a korróziónak, amelynek bizonyítékai az évtizedekkel ezelőtt lehorganyzott szerkezetek ma is hibátlan állapota. Egyszeri nagyobb költség befektetésével néhány éven belül megtérülő felületvédelem minden acélszerkezeten a festékréteggel szemben.

Önmagában is rendkívül ellenálló, azonban a tűzihorganyzott felületre speciális festékréteget felhordva duplex védelmet biztosíthatunk acélszerkezeteinknek, ami szinte örök védelmet nyújt.

A horganyréteg védi a festékréteget a felhólyagosodástól, felválástól, miközben a
festékréteg védi a horganyfelületet lassú cinkkorróziótól.

TISZTÍTÁS

A tűzihorganyzáshoz megfelelően meg kell tisztítani a fém felületét, csak fémtiszta
felületen alakul ki megfelelő bevonat. A tűzihorganyzói technológiákban a horganyfürdőbe merítés előtt előkészítő soron viszik végig a terméket, mely során a fém felületéről a különböző oldatok leoldják a gyártás során, vagy egyéb úton rákerült olaj- és zsírszármazékokat, valamint oxidokat (reve, rozsda).

                      


Az alapfém előkészítése után a horganyfürdőbe kerül, ahol a kívánt rétegvastagságtól függő időt tölt el, majd a kiemelés és a lehűlés után kikészítik.

KIKÉSZÍTÉS

A kikészítés feladata a hibás területek javítása, és a horganymegfolyások eltüntetése.
A horganyzás során gyakran előfordul, hogy a felület kis hányadán, apró foltokban nem megfelelő a bevonat. Ezeket a kikészítés során a horgany színével megegyező festékkel, vagy horganysprayvel javítják. A termék horganyfürdőből való kiemelése során a felületén még folyékony halmazállapotban van a horgany, ezért megfolyások, és hegyes tűszerű csöppenések  keletkeznek, ott ahol a csöppenés során dermedt meg a horgany. Ezeket elsősorban balesetvédelmi szempontból, terméktől függően pedig esztétikai szempontból is el kell távolítani.

A technológiáról még többet itt olvashat Belépés
Kosár tartalma
Kosár tartalma: jelenleg üres
Ajánlatkérés
Ide kattintva kérhet ajánlatot az általunk gyártott kerítésekre.
Keresés
Kapcsolat

5008 Szolnok, 0585/5 hrsz

Telefon: 06 56 / 526-195

Fax: 06 56 / 240-365

Mobil: 06 70 / 382-6669

(Nagy János)

Email: info@primora.hu

Google Maps:

Cimkék